Klant login

Drukwerkinventarisatie

Een echte stap vooruit

MensenMet onze inventarisatie van alle papier- en kantoormaterialenstromen binnen uw organisatie ontstaat een goed inzicht in wat er allemaal aan drukwerk omgaat. Vervolgens stellen we de MVO criteria op en bekijken voor u welke duurzame besparingen er mogelijk zijn. Dan stellen we de leverancierscriteria op en selecteren voor u de geschikte leveranciers. Daarbij betrekken we ook uw huidige leveranciers. We stellen de offerteaanvragen op en zetten die uit bij de geselecteerde leveranciers. De binnengekomen offertes analyseren wij en samen met u stellen we preferred suppliers vast. Die bedrijven bezoeken wij en we onderhandelen met hen over de leveringsvoorwaarden en de prijzen.

Zo krijgt u een goed beeld van de te volgen MVO-koers en van de kostenbesparingen. Aan de hand van een stappenplan laten wij u zien via welke concrete maatregelen u die koers kunt volgen en uitvoeren. Op deze manier hebben wij bij eerdere projecten tussen de 10 en 50% kostenbesparing op drukwerk kunnen realiseren. Mogen we dat bij u ook doen?

Ernst & Young Inventarisatie drukwerk en uitzetten Tender (i.s.m. Nykamp & Nyboer)

PrintRun werd gevraagd om de analyse te doen van alle drukwerkstromen binnen Ernst & Young, een groot internationaal accountantskantoor. Het doel van deze analyse was kostenbesparingen genereren en het terug brengen van de vele leveranciers waarmee gewerkt werd. PrintRun heeft volgens de NEVI inkoopmethode een nationale tender uitgezet voor al het corporate en marketing drukwerk, alle offerte en bedrijfsinformatie geanalyseerd, gesprekken gevoerd met de geselecteerde bedrijven, bedrijfsbezoeken gedaan en alle onderhandelingen gevoerd. Ook de implementatie tussen Ernst & Young en de definitief geselecteerde leveranciers hebben wij aangestuurd. Dit hele traject heeft enorme kostenbesparingen opgeleverd.

PrintRun heeft ook advies uitgebracht aan Ernst & Young over het duurzaam maken van al het drukwerk, het was ten slotte allemaal overzichtelijk in kaart gebracht door ons. Dit advies is direct ingezet om waar mogelijk over te stappen op FSC papier, verpakkingen en transport terug te brengen. Zo hebben we samen het verschil kunnen maken en nog extra kostenbesparingen kunnen realiseren.